Melati van Java
de fanclub
biografie
bibliografie
Melatiana
boek van de maand
boeken downloaden
Damescompartiment online
contact
beginpagina

Melati van Java Fanclub

"Geen geluk is bestaanbaar zonder nuttigen arbeid," zei de Indische schrijfster Melati van Java (1853-1927) en wij zeggen het haar tevreden na. Nuttige arbeid en geluk, dat komt bijeen in de fanclub.

Op 1 juni 2002 bood het Indisch Huis te 's-Gravenhage gastvrijheid aan de officiële oprichtingsvergadering van de Melati van Java Fanclub. Wij zijn het Indisch Huis zeer erkentelijk dat wij op zondagmiddag 19 januari 2003 een grote fanclubdag mochten houden. Die maand was het immers 150 jaar geleden dat onze geliefde schrijfster op aarde kwam om haar pen op te nemen. Daar hebben we op feestelijke wijze bij stilgestaan met Indische evergreens, tombola en toneel. Wilt u meer weten, klik dan hier. U vindt er ook impressies van de toneelreading van Melati's In Extremis uit 1896, een fel-dramatisch liefdesdrama dat toch onderhoudend is.

In het fanclub-blad 't Melatibloempje kunt u oproepen plaatsen om boeken te ruilen of om kennis uit te wisselen. Als u alleen meer over Melati wilt lezen en ontdekken, kan dat natuurlijk ook want de fanclub is een unieke bron van kennis over Melati van Java. Van tijd tot tijd zal de Melati van Java Fanclub samenkomsten of excursies met een hoog Melati-gehalte organiseren. Duur is het niet. Voor drie euro per jaar neemt u deel aan deze "nuttigen arbeid", zonder welke er immers geen geluk kan zijn, zoals Melati zegt. En zouden wij aan haar durven te twijfelen?

Josephine The-Postma
en
Vilan van de Loo

P.S. Wilt u foto's zien van de sfeervolle oprichtingsvergadering? Klik dan op impressies.

 

  Damescompartiment!