naar het begin naar het begin nieuws!
Wie was zij? Leven tussen kunst en krant Bon mots De biografe Foto's Bonus! Bestellen?

Foto's

Leven tussen kunst en krant biedt een rijkdom aan beeld: foto's, handschriften van Beata, advertenties en een speciaal katern met full color foto's uit haar leven, vanaf de boeken die zij las tot en met het beeldschone avondtasje. Hier is een piepkleine selectie uit het beeldmateriaal opgenomen.
Wilt u alles zien? Bestel dan het boek!

gezin Schoevers

Staand: Beata Walter, de moeder van het meisje. Dan Beata, en zittend haar vader Eduard Schoevers. Een statieportretje, gemaakt in een foto-studio. De foto kwam terecht in een dik rood fluwelen album en bleef daar zeker honderd jaar bewaard, tot de publicatie van de biografie.

Beata Schoevers, 10 juli 1888

Beata Schoevers, 10 juli 1888. Een peuter van twee jaar oud pas, maar al een eigen persoonlijkheid. Let op de klassieke aankleding als 'meisje': alleen geschikt om in stil te zitten en lief te kijken.

gezin Schoevers

Het gezin Schoevers. Beata als jong meisje, samen met haar broertje Dolf. Onze aandacht gaat meteen uit naar de geklemde handen van Beata om de stok. Of wat is het eigenlijk?

Beata met fiets

Always a lady. Dat was tenminste de bedoeling. Beata mocht weinig omdat zij een meisje was. Maar fietstochtjes maken in de omgeving, dat kon nog wel.

met Jacques Jelle van Helsdingen

Ook de jonge controleur Jacques Jelle van Helsdingen hield van fietsen. Ze maakten samen fietstochtjes, kibbelden en tennisten. Binnen een paar maanden waren ze verliefd, verloofd en getrouwd. Deze foto stuurden ze naar Jacques' familie in Nederland.

het gezin

Het gezin Van Helsdingen-Schoevers: staand Eddy, en in de armen van zijn vader René.

Beata in Den Haag

Beata was echtgenote, moeder maar voor zichzelf en anderen ook journaliste en declamatrice. Deze afbeelding liet zij maken als 'promotie', zo wilde zij gezien worden. Een mooie foto, die evenwel wat geretoucheerd lijkt te zijn. Kijk eens goed naar de lijnen van de japon.

Beata

Een van de laatste foto's van Beata. Zij is nog altijd mooi, maar ook moe. Desalniettemin een vrouw met grandeur, met allure.

het Damescompartiment